Needs review

Magneettitutkimuksella saadaan tarkkaa ja yksityiskohtaista tietoa tutkittavasta kohteesta. Yleisiä magneettitutkimuksen aiheita ovat nivelten oireet ja vammat, neurologiset oireet, selkävaivat ja tapaturmat.

Magneettikuvauksen käyttö

Magneettitutkimusta käytetään

  • tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien ja tapaturmien tutkimiseen
  • pään ja kaulan alueen tutkimuksiin
  • vatsan alueen tutkimuksiin
  • rintojen tutkimuksiin
  • verenkiertoelimistön sairauksien tutkimiseen.

Magneettitutkimus on vakiintunut kuvantamismenetelmä, joka perustuu magneettikenttään, radioaaltoihin ja ihmisessä olevaan veteen.

Magneettitutkimuksen hinta

Kuvantamistutkimusten hinnat näet erillisestä hinnastosta. Voit kysyä tarvittaessa lisää asiakaspalvelustamme (ks. magneettikuvauksen varaaminen).

Mehiläisen Asiakasetuohjelman Super-tasolla saat 20 % alennuksen tutkimuksesta 1.7.-30.9.2017 välisenä aikana.  

Miten magneettikuvaus tapahtuu?

Tutkimus on turvallinen ja kivuton eikä tutkimuksessa käytetä säteilyä. Tutkimus kestää noin 30-45 minuuttia.

Magneettitutkimuksessa potilas makaa kuvausasennossa ja kuvauksen aikana tulee olla liikkumatta. Kuvauksen aikana laitteesta kuuluu voimakkaita ääniä. Kuulon suojaamiseksi annetaan kuulokkeet, joista voi kuunnella myös musiikkia. Kuvauskohteesta otetaan tarkkoja kuvia kahdessa tai kolmessa toisiaan vastaan kohtisuoraan olevassa suunnassa. Tutkimuksissa käytetään kohteen mukaisia kuvasignaaleja vastaaottavia tutkimuskeloja, jotka asetetaan tutkittavan kohteen päälle.

Magneettikuvauksen varaaminen

Tarvitset magneettikuvaukseen lääkärin lähetteen. Kela-korvausta varten tarvitaan lisäksi lääkärin allekirjoittama tutkimus-ja hoitomääräys (SV 3).

Voit varata ajan magneettikuvaukseen Mehiläisen toimipisteessä tai soittamalla ajanvarausnumeroon 010 414 00 (avoinna joka päivä klo 6-22). Saat aikaa varattaessa tietoa mahdollisista esivalmisteluista.

Tiesithän, että Mehiläisellä on käytössään myös täyden palvelun magneettirekat.

Magneettikuvauksen tulokset

Lähettävän lääkärin tutkimuspyynnössä antamien esitietojen, kuvauslöydösten ja mahdollisten vanhojen kuvien vertailun perusteella radiologian erikoislääkäri antaa tutkimuksesta kirjallisen lausunnon, joka on heti Mehiläisessä toimivan hoitavan lääkärin käytettävissä.

Kuvantamistutkimusten kuvat ja lausunnot näkyvät myös OmaMehiläisessä heti hoitavan lääkärin kuitattua vastaukset tai viimeistään 3 (-14) vuorokauden kuluttua tutkimuksesta.

Magneettitutkimuksen esteet

Magneettitutkimusta pyritään välttämään raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana. Magneettitutkimusta ei välttämättä voida tehdä, jos sinulla on

  • sydämen tahdistin
  • sähköiset implantit esim. korvaimplantti
  • vartalossa olevat metalliset vierasesineet
  • harvinainen munuaisten sairaus.
Jaa