Mehiläinen Kuntapalvelut tuottaa korkeatasoisia hoiva- ja terveyspalveluita valtakunnallisen palveluverkoston avulla. Ainutlaatuisen Mehiläinen Kuntapalveluista tekee sen monipuoliset palvelut.

– Valinnanvapaus tulee kasvamaan julkisissa palveluissa. Kunnat ovat ottaneet enenevässä määrin palvelusetelit käyttöön esimerkiksi ikäihmisten kotihoidossa ja palveluasumisessa. Tällöin kuntalainen saa vapauden valita palvelut haluamastaan paikasta. Me tahdomme olla tässä tilanteessa kuntien ja kuntalaisten ykkösvaihtoehto, sanoo Kuntapalveluiden liiketoimintajohtaja Teemu Annala.Mehiläinen Kuntapalveluiden kautta saa apua eritasoiseen hoidon ja tuen tarpeeseen muun muassa ikääntyneiden hoidossa, lastensuojelussa ja mielenterveyskuntoutuksessa. Esimerkiksi ikääntyneet saavat Mehiläisestä niin kotihoidon palveluita kuin ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista.

– Valinnanvapaus tulee kasvamaan julkisissa palveluissa. Kunnat ovat ottaneet enenevässä määrin palvelusetelit käyttöön esimerkiksi ikäihmisten kotihoidossa ja palveluasumisessa. Tällöin kuntalainen saa vapauden valita palvelut haluamastaan paikasta. Me tahdomme olla tässä tilanteessa kuntien ja kuntalaisten ykkösvaihtoehto, sanoo Kuntapalveluiden liiketoimintajohtaja Teemu Annala.

Kuntapalveluilla on tarjota nyt yli 200 hoivapaikkaa eri puolilla Suomea, ja uudet hoivakodit tuovat yli 300 uutta paikkaa jo ensi vuonna.

– Uudet hoivakodit ovat korkeatasoisia, ja ne on suunniteltu täysin ikäihmisten tarpeiden mukaisesti. Niissä muun muassa värimaailma auttaa muistisairaita, joiden määrä on voimakkaassa kasvussa. Osaava ja huolehtiva hoitohenkilökunta, tilaratkaisut ja aktiivinen päiväohjelma mahdollistaa sen, että huonokuntoisetkin vanhukset voivat kuntoutua omatoimisiksi liikkujiksi, Annala toteaa.

Kuntoutusta ja lastensuojelua

Eniten Kuntapalveluilla on mielenterveyskuntoutuksen palvelukoteja, joissa on nyt yli 600 paikkaa.

– Tarjoamme kuntoutujille tavoitteellisen kuntoutusjakson, joka sisältää jokaiselle yksilöllisesti valitut hoitokokonaisuuden. Toimintamme tavoitteena on tukea ja edistää asukkaidemme hyvinvointia ja elämänlaatua kuntouttamalla heitä täysipainoiseen ja itsenäiseen elämään.

Lastensuojelussa Kuntapalveluiden eri puolilla maata sijaitsevat toimipisteet ovat erikoistuneet auttamaan moniongelmaisia nuoria. Lastensuojelun asiakkaista yhä useampi kärsii myös psyykkisistä ongelmista, joten hoito edellyttää kasvatustyön lisäksi terveyspuolen osaamista.

Siksi yksiköissä työskentelee sosiaalialan ammattilaisten lisäksi erikoislääkäreitä ja psykiatrisia sairaanhoitajia.

– Perhe on lastensuojelutyössämme keskeisessä asemassa ja siksi tarjoamme tavoitteellista ja suunnitelmallista perhetyötä perhekuntoutusjaksojen lisäksi. Yhteistyömme kuntien kanssa on tiivistä ja kehitämme jatkuvasti palvelujamme, jotta voimme vastata kuntien, perheiden ja lasten muuttuviin tarpeisiin, Annala sanoo.

Jaa