Influenssa vai tavallinen flunssa

Influenssan oireina aikuisilla on nopeasti nouseva korkea kuume, nuha, yskä sekä kurkku- ja pääkipu.

Influenssa vai tavallinen flunssa? Pikatestillä nopea tulos

Influenssaa ei voida erottaa pelkästään oireiden perusteella luotettavasti tavallisesta flunssasta. Nenänielunäytteestä voidaan osoittaa influenssa A- ja B-virukset pikatestillä. Pikatesti havaitsee myös influenssan A:n alatyypit, kuten sika- ja lintuinfluenssan.

Influenssapikatestin löydät hinnastosta nimellä –InfABAg Influenssa A- ja B-virusten osoitustesti.

Varhainen diagnoosi mahdollistaa influenssan lääkehoidon. Lääkityksellä voidaan lievittää oireita ja lyhentää taudin kestoa. Lääkityksen teho on sitä parempi, mitä nopeammin lääkitys päästään aloittamaan.

Kurkku kipeä? Angiina hoitoon nopeasti

Streptokokkibakteerin aiheuttama angiina on tärkeää erottaa virustaudista, koska bakteeritulehdus vaatii usein antibioottihoidon. Hoito voidaan suunnata oikein, kun tiedetään, onko taudin aiheuttajana bakteeri vai virus ja samalla vältytään turhilta antibioottikuureilta.

Nielutesti löytää streptokokki A-bakteerin aiheuttamat nieluinfektiot yli kaksi kertaa tehokkaammin kuin aiemmat pikatestit, ja paljon nopeammin kuin perinteinen bakteeriviljely. Antibioottihoidosta hyötyvät potilaat saadaan tunnistettua ja hoidettua entistä nopeammin ja myös turhia antibioottikuureja voidaan välttää. Esimerkiksi angiinasta luotettava testitulos saadaan alle tunnissa entisen 1-2 vuorokauden sijaan.

Tutki kattavasti hengitystieinfektioiden aiheuttajat

Respiratoriset infektiot -testi osoittaa samasta näytteestä yhdeksän hengitystieinfektion aiheuttajaa. Testi löytää influenssan (A ja B), parainfluenssan (1-3), adenoviruksen, metapneumoviruksen, streptococcus pneumoniaen sekä erityisesti lapsille diagnostisesti tärkeän RS-viruksen. Testi auttaa oikean hoidon valinnassa. Antibiootti auttaa vain bakteerien aiheuttamiin tauteihin ja influenssan lääkehoito tepsii sitä paremmin, mitä nopeammin hoito päästään aloittamaan.

Katso kaikkien laboratoriotutkimusten hinnat