Raimo, 62 vuotta

Onneksi tajusin alkaa downshiftaamaan jo viisikymppisenä, niin ei tarvitse jäädä suorilta jaloilta ihan toisenlaiseen tahtiin. Varsinaiselle eläkkeelle jään syksyllä.

Se päivä kyllä ei tule muuttamaan mitään. Eläke vaan alkaa juoksemaan. Meininki pysyy ihan samana. Eläkeläinen-sanan kanssa on vähän vaikeuksia. Sehän on sama kuin vanhus. Enkä koe olevani todellakaan vanhus.

Oman ajan lisääntymisen myötä on hienoa pystyä harrastamaan monipuolisesti liikuntaa ja pitää jaksamisesta huolta. Pyöräily, kuntosali, pilates, kävely ja laskettelu ovat vahvasti arjessa mukana. Työelämässä liikuntaa harrasti sen verran mitä sen ajan puitteissa pystyi. Ulkomailla työskennellessäni pyöräily ja hiihto olivat tauolla. Työssä käydessä ei sitä hirveästi miettinyt mitä mahaan laittoi, lähinnä että nälkä lähtee. Nykyään sitäkin ehtii miettimään. Mikä ero on syödä terveellisesti.

Nykyään on mukava keskittyä kivoihin juttuihin. Tehdä keikkajuttuja ja omia projekteja omaan tahtiin.

Viesti itselle minkä olisi halunnut kuulla ruuhkavuosina: Jarruta ajoissa - työelämässäkin. Mutta kiireenkin keskellä kaikki voi olla hyvin. Aika tuo hyvää tullessaan.

Asiantuntijat ja toimipisteet

Eija Andersson
Työterveyshoitaja
9.6
Tiina Haavisto
Työterveyshoitaja
Jenny Pohjola
Sairaanhoitaja
9.7
Anneli Pynttäri
Työterveyshoitaja
9.6