Kirsti, 66 vuotta

Synnyin maaseudulla ja selväksi tuli aika pian, että sinne en jää. Suurin motivaatio käydä koulu hyvin loppuun oli se, että pääsen jatko-opintoihin Helsinkiin. Opiskelin kauppatieteiden maisteriksi Helsingin Kauppakorkeakoulusta. Hain kesätöitä kuitenkin Finnairilta hetken mielijohteesta ja kappas – jäin sille tielle. Tein koko työurani lentoemäntänä. Olen päässyt näkemään upeita kulttuureja ja tutustumaan mielenkiintoisiin ihmisiin. Erittäin hyvä päätös näin jälkikäteen.

Sanassa eläkeläinen on kyllä vanha klangi. Tulee mieleen mummo pirtissä. En koe olevani eläkeläinen. Tunnen olevani vapaa. Mummina autan mielelläni lastenlasten kanssa mutta välillä pitää ottaa omaakin aikaa. Silti voi olla hyvä mummi ja olla tukena omille lapsille.

Nukuin todella huonosti koko työurani ajan lentoemäntänä. Nyt toteutan minulle luontaista unirytmiä, mikä tekee päivistä paljon parempia, kun saan nautiskella aamulla rauhassa ja touhuta pitkälle iltaan ilman painetta seuraavan päivän menoista. Mieheni kanssa meillä on hieman eri rytmi mutta se on vain hyvä asia. Hän saa levittää Hesarinsa reippaasti keittiönpöydälle ja lukea sen rauhassa.
Minä nukun.

Viesti itselle minkä olisi halunnut kuulla ruuhkavuosina: Ei kannata murehtia tai valittaa turhista. Täytyy löytää ratkaisu. Hakea apua, jos apua tarvitsee. Ihmissuhteet ovat tosi tärkeitä. Muista luottaa työkavereihin – he kannattelevat vaikeinakin hetkinä. Sain omista työkavereista ikuisia ystäviä. Yhdessä eteenpäin! Se mikä on tehty on tehty. Katse tulevaisuuteen.

Asiantuntijat ja toimipisteet

Eija Andersson
Työterveyshoitaja
9.6
Tiina Haavisto
Työterveyshoitaja
Jenny Pohjola
Sairaanhoitaja
9.7
Anneli Pynttäri
Työterveyshoitaja
9.6