Heli, 65 vuotta

Taustani on IT-alalta. Takana siis vauhtia ja vaarallisia tilanteita 40-vuotta ja sitten yhtäkkiä jäin eläkkeelle. Tuntui, että vauhti pysähtyi kuin seinään. Mitä nyt? Mutta yllätyksekseni aika on sujunut näin eläkeläisenä erittäin hyvin. Nyt on paljon enemmän aikaa harrastaa, ennen sitä oikeastaan kävi töissä ja oli perheen parissa, kun lapset olivat pieniä.

Sain neljännen lapsenlapseni ensimmäisen eläkepäiväni kunniaksi. Se oli upeaa! Tuntui, että siinä hetkessä sain virallisesti uuden roolin elämässäni ei vain eläkeläisenä, vaan nimenomaan mummina. Nyt on enemmän aikaa lapsenlapsille, vaikka en edelleenkään tunne olevani se eläkeläinen siinä perinteisessä mielessä, mitä sanasta helposti tulee mieleen.

Työurani aikana olisi pitänyt koko ajan jaksaa enemmän, vaikka oli aikaa hoitaa itseään vähemmän. Elämäntilanne oli kyllä näin jälkeenpäin ajateltuna haastava. Nykyään nautin liikunnasta ja liikun enemmän ja monipuolisemmin kuin koskaan. Minulla on aikaa tehdä se omaan tahtiin. Mutta joka päivä pitää tehdä pitkä kävelylenkki. Siitä en luovu.

Viesti itselle minkä olisi halunnut kuulla ruuhkavuosina: Nauti arjen pienistä hetkistä. Murehtimalla ei asiat parane.

Asiantuntijat ja toimipisteet

Eija Andersson
Työterveyshoitaja
9.6
Tiina Haavisto
Työterveyshoitaja
Jenny Pohjola
Sairaanhoitaja
9.7
Anneli Pynttäri
Työterveyshoitaja
9.6