Huoleton-terveystarkastus

Huoleton-terveystarkastus on helppo ja kätevä tapa selvittää, mitä hyvinvoinnillesi ja terveydellesi kuuluu. Voit hankkia Huoleton-terveystarkastuksen myös lahjaksi. 

Huoleton-terveystarkastuksessa terveydentilaasi tutkitaan laboratoriokokeiden ja hoitajan vastaanotolla tehtävän tarkastuksen avulla. Terveystarkastuksesta selviää tämänhetkinen terveydentilasi ja terveyteesi mahdollisesti tulevaisuudessa vaikuttavat tekijät sekä se, miten niihin voidaan jo ennalta vaikuttaa. Lisäksi saat tukea ja neuvoa ohjauksen muodossa niissä hyvinvoinnin ja terveyden osa-alueissa, joissa tarvetta ilmenee.

Tarvittaessa hoitaja ohjaa sinut lisätutkimuksiin tai lääkärin vastaanotolle.

Huoleton-terveystarkastus sisältää laajat laboratoriokokeet

Huoleton-terveystarkastus sisältää monipuolisesti laboratoriokokeita. Huomioithan, että laboratoriokokeissa tulee käydä vähintään viisi arkipäivää ennen varattua terveystarkastusta. Kokeisiin voit mennä ilman paastoa. Voit käydä laboratoriokokeissa haluamassasi Mehiläisessä.

Huoleton-terveystarkastukseen sisältyvät laboratoriokokeet:

Perusverenkuva

Tärkeä perustutkimus, joka kuvastaa elimistön terveydentilaa monin eri tavoin. Verenkuvan avulla voidaan havaita erilaisia elimistön häiriöitä, kuten saada viitteitä erilaisista vuodoista, tulehdustiloista, häiriöistä veren muodostuksessa luuytimessä sekä monista ravinnon saantiin ja imeytymiseen liittyvistä seikoista.

Veren rasva-arvojen mittaus sisältää kokonais-, HDL- ja LDL-kolesteroli- sekä triglyseridipitoisuudet

Veren rasva-arvot ovat tärkeitä sydän- ja verisuonisairauksien riskimittareita. Rasva-arvoihin vaikuttavat sekä perimä että ympäristötekijät kuten ruokavalio, liikunta ja tupakointi.

Pitkäaikaisverensokeri

Kertoo verensokeritasapainosta edeltävien viikkojen/kuukausien ajalta. Tämä kohoaa usein jo ennen varsinaista diabeteksen puhkeamista, jolloin elintapojen muuttamisella voidaan jopa ehkäistä diabetes.

Maksa-arvoista tutkitaan maksaentsyymi

Kuvastaa lääkkeiden ja alkoholin käyttöä, rasvamaksaa sekä ylipäänsä maksan toimintaa.

Kilpirauhaskokeella tutkitaan kilpirauhasen sairauksia

Kilpirauhasen sairaudet voivat häiritä aineenvaihdunta monin tavoin, altistaen verenpaineen sekä veren rasva-arvojen kohoamiselle tai rytmihäiriöille.

B12-vitamiini

Puutostila voi aiheuttaa anemiaa, kipuja, muistihäiriöitä sekä masennusta.

D-vitamiini

Tärkein tehtävä on lisätä kalsiumin ja fosforin imeytymistä suolistosta ja sen keskeinen vaikutus on luuston lujittaminen.

Huoleton-terveystarkastus sisältää kokonaisuudessaan:

  • Laboratoriokokeet (PVK+T, P-ALAT, S-TSH, P-Lipidit, P-HbA1C, B12-vitamiini, D-vitamiini)
  • Hoitajan vastaanottokäynnin (60 minuuttia)
  • Suositukset terveyden hoitamiseen ja edistämiseen.

Näin toimit tullessasi Huoleton-terveystarkastukseen:

  • Varaa aika Huoleton-terveystarkastukseen. 
  • Käy laboratoriotutkimuksissa vähintään viisi päivää ennen terveystarkastusta.
  • Täytä esitietolomake ennen terveystarkastukseen menoa. Saat sen sähköpostiisi ajanvarausvahvistuksen yhteydessä.
  • Käy varaamallasi hoitajan vastaanotolla, jossa käydään läpi laboratoriotestien tulokset ja esitietolomakkeen tiedot, suoritetaan tarvittaessa mittauksia (mm. BMI-painoindeksi ja verenpaine), kartoitetaan rokotussuojan tilanne sekä keskustellaan sinua mietityttävistä teemoista.

Terveystarkastuksen perusteella saat tarvittaessa henkilökohtaisen suunnitelman, joka on luettavissa myös OmaMehiläisessä. 

Huoleton-terveystarkastuksen hinta

Huolettoman terveystarkastuksen kokonaishinta on 109 €.

Hinta sisältää:

  • Laboratoriotutkimukset
  • Hoitajan vastaanoton
  • Henkilökohtaisen suunnitelman

Mahdollinen ohjaus lääkärin vastaanotolle tai lisätutkimukset eivät sisälly Huoleton-terveystarkastuksen hintaan. Käynneistä ei peritä poliklinikkamaksuja. Tarkastuksesta ja laboratoriotutkimuksista ei saa Kela-korvausta, koska kyseessä on terveystarkastus. Maksutavat ovat pankki- ja luottokortti sekä lahjakortti. Lahjakortti on arvoltaan Huoleton-terveystarkastuksen hintainen. Lahjakortti tulee esittää kassalla terveystarkastuskäynnin jälkeen.

Varaa Huoleton-terveystarkastuksen helposti verkkoajanvarauksesta. 

Voit hankkia Huoleton-terveystarkastuksen myös lahjaksi – osta lahjakortti .

Asiantuntijat ja toimipisteet

Eija Andersson
Työterveyshoitaja
9.6
Tiina Haavisto
Työterveyshoitaja
Seija Koskinen
työterveyshoitaja/ akuutti, päivystävä tth
9.2
Jenny Pohjola
Sairaanhoitaja
9.6