Needs review

Keinojuurella eli hammasimplantilla voidaan korvata synnynnäisesti puuttuvia tai esimerkiksi tapaturmassa menetettyjä hampaita.

Hammasimplantilla tarkoitetaan titaanista valmistettua keinojuurta, joka asennetaan leukaluuhun kiinteästi. Keinojuureen kiinnitetään joko kiinteä hammaskruunu tai silta tai irrotettava osa- tai kokoproteesi.

Hampaan keinojuuria on asennettu jo vuosikymmeniä, ja niiden onnistumisprosentti on asianmukaisesti toteutettuna ja hoidettuna korkea.

Kenelle hammasimplantti sopii?

Keinojuuria voidaan asettaa kaikenikäisille, lukuun ottamatta nuoria, joilla pituuskasvu ei ole vielä päättynyt. Jotkut yleissairaudet kuten diabetes sekä säännöllinen tupakointi voivat huonontaa hoidon onnistumistuloksia.

Keinojuuren laittaminen

Keinojuurihoidon tekee erikoiskoulutuksen saanut hammaslääkäri, joka usein on suu- ja leukakirurgi, sekä proteetikko. Käytämme ainoastaan kansainvälisesti tunnustettuja korkealuokkaisia materiaaleja, jotka varmistavat hyvän lopputuloksen.

Keinojuurihoidossa

  • Tehdään ensin tarkka tutkimus ja otetaan tarvittavat röntgenkuvat. 
  • Tarkan kartiokeilakuvauksen avulla pystytään suunnittelemaan implanttien paikka ja asento sekä arvioimaan luun määrä ja laatu.

Jos hampaan poistosta on kulunut pitkä aika, leukaluun määrä ei välttämättä ole riittävä. Tällöin voidaan ottaa avuksi luusiirteet sekä keinoluu, joiden avustuksella implanttihoito onnistuu.

Keinojuuret ja luusiirteet asetetaan paikallispuudutuksessa tai, potilaan niin toivoessa, lääkerentoutuksessa tai nukutuksessa.

Hammas Mehiläinen

Jaa