golffarin_fysiikkavalmennus

Golffarin fysiikkakartoitus on golfaajan harjoittelua tukeva fysioterapiakokonaisuus, jossa arvioidaan urheilusuoritusta sekä pelaajan ominaisuuksia voima- ja lihastasapainokartoituksen kautta. Fysiikkakartoituksen avulla pelaaja pääsee tehostamaan suoritustaan golfkentällä monipuolisten harjoitusten pohjalta, jotka on tehty yhdessä golfiin erikoistuneen fysioterapeutin kanssa.

Tavoitteena parempi suoritus golfkentällä

Golffarin fysiikkakartoituksen tavoitteena on:

  • Ennaltaehkäistä loukkaantumisia
  • Parantaa suorituskykyä
  • Lisätä voimaa ja tehoa

Golfille ominainen toispuoleinen, usein toistuva sama liike kuormittaa kehoa yksipuolisesti. Kiinnittämällä huomiota fysiikkaan golfaaja pystyy varmistamaan, että kroppa kestää pelaamisen.

Suorituskyky golfkentällä paranee harrastelijalla usein lisäämällä liikkuvuutta ja kiertoa esimerkiksi lonkissa ja rintarangassa. Liikkuvuuden lisääntyminen auttaa myös osaltaan ennaltaehkäisemään urheiluvammoja.

Fysiikkakartoituksen pohjalta rakennetut harjoitteet auttavat lisäämään voimaa ja tehoa golfkentällä. Mitä parempi liikkuvuus, kehonhallinta ja lihasvoima ovat, sitä parempi on pelaajan suoritustekniikka - ja swingin toistettavuus paranee.

Miten fysiikkakartoitus tehdään?

Golffarin fysiikkakartoitus sisältää kaksi tuntia testausaikaa yhdessä golfiin erikoistuneen fysioterapeutin kanssa. Testausdata analysoidaan asiakaskäyntien välissä ja käydään läpi erillisessä tunnin palautekeskustelussa. Samalla käydään läpi harjoitusohjelma.

Fysiikkakartoitus toteutetaan yksilöllisesti. Golffareille tyypillisiä ominaisuuksia kartoitetaan muun muassa käyttämällä Titleist Performance Instituten sertifioitua testipatteristoa. Fysiikkakartoitus on laaja ja yhdistää ajankohtaiset fysioterapia- ja fysiikkavalmennuksen tutkimustietoon perustuvat menetelmät.

Harjoitusohjelma pelaamisen tueksi

Fysiikkakartoituksen läpikäynyt pelaaja saa golffareille suunnatut, kehon toimintaa parantavan yksilöidyn harjoitusohjelman kehonhuoltoon, lihastasapainoon ja voimaharjoitteluun. Harjoitusohjelma räätälöidään aina yksilöllisesti kunkin pelaajan lähtökohdan ja tavoitteiden mukaan.

Kenelle fysiikkakartoitus sopii?

Yksilöllisesti toteutettava golffarin fysiikkakartoitus sopii kaiken tasoisille pelaajille, jotka haluavat parantaa omaa pelaamistaan ja pelata tavoitteellisemmin. Fysiikkakartoitus sopii myös golfaajille, joille pelaaminen aiheuttaa erilaisia kiputiloja.

Fysiikkakartoituksen hinta ja ajan varaaminen

Fysiikkakartoitus maksaa 500 €. Kartoitus tehdään Helsingissä Mehiläinen Töölössä ja aika varataan fysioterapeutti Jaana Kyllösen kautta (sähköposti: jaana.kyllonen2@mehilainen.fi  ja puhelin: 040 639 0753).

Golffareiden kokemuksia

Marika Voss on pelannut golfia 20 vuotta, neljättä vuotta golfammattilaisena. Hänen isona tavoitteenaan on Tokion kesäolympialaiset vuonna 2020.

- Golffarille fysiikkaharjoittelu on äärimmäisen tärkeää sekä voimantuoton että loukkaantumisten eston kannalta. Mehiläisen fysioterapeutti Jesse Talikan kanssa fysiikkaharjoitteluni on suunniteltu tukemaan lajitreenejä, ja tuloksena lyöntimitat ovat kasvaneet, toteaa Voss.

Marika Soravuo on pelannut golfia 15 vuotta maajoukkueessa. Hän aloitti tauon jälkeen uransa uudestaan 4 vuotta sitten. Nyt Marika on mukana yli 30-vuotiaiden maajoukkueessa, tavoitteenaan voittaa Mid -sarjan Suomen mestaruus ja myöhemmin Senioreiden Suomen mestaruus.

- Fysiikkavalmennus on tärkeä osa golfpelaajan kokonaisvalmennusohjelmaa. Liikkuvuus, lihastasapaino ja voimaharjoittelu parantavat toimintakykyä ja golflyöntiin voi saada jopa kymmeniä metrejä lisää. Fysiikkavalmennuksessa ei kuitenkaan ole kyse vain lyönnin pituudesta, vaan myös kehon hyvinvoinnista ja fyysisen suoristuskyvyn parantamisesta, jota tarvitaan golfkierroksen vaatimaan monen tunnin kävelyyn ja keskittymiskykyyn, kuvailee Soravuo.

Asiantuntijana tekstissä fysioterapeutit Jesse Talikka ja Jaana Kyllönen

Lue lisää: Golffarin venytykset - paranna lonkkiesi liikkuvuutta