Ei välttämättä. Kuukautiset eivät nimittäin aina merkitse sitä, että ovulaatio eli munasolun irtoaminen tapahtuu. Ilman ovulaatiota raskaus taas ei voi alkaa.

Jos kuukautiskiertosi on lyhyt, esimerkiksi 23 päivää, voi olla, että ovulaatiota ei tapahdu. Näin voi olla myös, jos kierto on paljon yli 28 päivää. Vaikka ovulaatio tapahtuisikin, lyhyissä ja pitkissä kierroissa kohdun limakalvo ei aina pysy tarpeeksi hyvässä kunnossa alkion kiinnittymiseksi.

Jos kuukautiskiertosi on säännöllisesti 28 päivää, ovulaatio todennäköisesti tapahtuu. Raskaaksi tulemista voi kuitenkin viivästyttää naisen puolella moni muukin asia. Kyse voi olla myös monen tekijän summasta.

Mikäli lasta ei vuoden yrittämisestä huolimatta kuulu, kannattaa hakeutua Mehiläinen Felicitaksen vastaanotolle puhumaan lapsettomuudesta ja mahdollisista lapsettomuushoidoista - näin tilanteenne voidaan selvittää perusteellisesti. Yli 35-vuotiaiden on hyvä jo puolen vuoden raskauden yrittämisen jälkeen tulla vastaanotollemme keskustelemaan siitä, onko tutkimusten aloittaminen tarpeellista.

Jaa