Mika Kastarinen

Sisätautien erikoislääkäri, nefrologia

LT, Dosentti, Sisätautien ja nefrologian erikoislääkäri

Olen kuopiolainen sisätautien ja nefrologian erikoislääkäri, joka on kiinnostunut potilaiden kokonaisvaltaisesta hoidosta. Varsinainen päätyöni on toimiminen Kuopion yliopistollisen sairaalan munuaissairauksien ylilääkärin virassa. Lisäksi toimin tällä hetkellä lääketieteellisenä johtajana itäsuomalaisessa yrityksessä, joka kehittää ensisijaisesti kotikäyttöön tarkoitettua terveysteknologiatuotetta merkittävimpien kansansairauksien ehkäisyyn ja niiden hoidon seurantaan.

Olen perehtynyt munuaissairauksien hoidon ohella erityisesti kohonneen verenpaineen ja muiden sydän- ja verisuonitautien riskitekijöiden hoitoon. Tein aikanaan nuorena lääkärinä oman väitöskirjatyöni kohonneen verenpaineen elintapahoidosta yhteistyössä Pohjois-Karjala projektin tutkijoiden kanssa ja siitä lähtien sairauksien ja niiden etenemisen ehkäisy on ollut keskeinen osa lääkärin eetostani.

Olen toiminut urani aikana myös miltei 10 vuotta ylilääkärinä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeassa ja olen sen myötä päässyt perehtymään läheisesti etenkin omien erikoisalojeni lääkevalmisteiden hyötyihin ja haittoihin, sekä myös eri lääkevalmisteiden välisiin yhteisvaikutuksiin.

Vapaa-aikani kuluu erilaisten liikuntaharrastusten parissa.

Booking instructions

Ei vastaanottoa toistaiseksi. Verenpaineen hoidon asiantuntija. Pitkä kokemus erityisesti kohonneen verenpaineen ja myös muiden sydän- ja verisuonitautien riskitekijöiden hoidosta.

Specialities and special qualifications

 • Nephrology
 • Internal medicin

Areas of interest

 • Kidney diseases
 • Cardiovascular diseases

Language proficiency

 • Finnish, äidinkieli
 • English, työkieli

Services

 • Appointment with specialist up to 45 minutes.
 • Appointment with specialist up to 60 minutes.

Locations

Mehiläinen Kuopio
Kauppakatu 39 A
Closed today
Phone, Booking010 414 0200Price 0,084 €/min
Phone, Switchboard010 414 0112Price 0,0835 €/call + 0,1669 €/min

Prices

The price estimate includes the doctor's fee, outpatient clinic fee and Kanta-fee. Other fees can also be charged, such as fees from possible operations and examinations. The price in the parenthesis is the price after the Kela compensation. On weekends and on weeknights the prices may be higher. More information: Prices-page.

 • Appointment with specialist up to 45 minutes.
  Price estimate 164.5 € (*143.5 €)
 • Appointment with specialist up to 60 minutes.
  Price estimate 179.5 € (*152.5 €)