Kristiina Serimaa

Lasten- ja nuorten psykiatrian erikoislääkäri


Olen lastenpsykiatrian ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri ja
olen tottunut tekemään töitä niin lasten, nuorten kuin nuorten aikuisten kanssa aina 30 ikävuoteen asti.

Olen työskennellyt lastenpsykiatrina niin Helsingin kaupungin perheneuvolassa kuin HUS:n lastenpsykiatrian osastoillakin. HUS:n nuorisopsykiatrian poliklinikoilla olen toiminut runsaat 10 vuotta erilaisten nuorten kanssa, joilla on ollut esim. masennusta ja ahdistusta sekä vaikeuksia oman kasvunsa ja itsenäistymisensä että koulunkäynnin kanssa. Olen kiinnostunut ennaltaehkäisevästä työstä, jolloin lapsen ja nuoren kehitystä voisi tukea niin, että lapsi tai nuori saisi jälleen iänmukaisesta kasvusta kiinni ilman suurempia ongelmia. Psykoterapeuttiset arviot ovat erikoisalaani. Minulla on lasten, nuorten ja aikuisten yksilöpsykoterapiapätevyys, sekä pitkäkestoiseen kuntoutukseen että lyhytpsykoterapiaan. Olen toiminut yksityisesti psykoterapeuttina jo yli 20 vuotta lasten ja nuorten sekä viimeisten 10 vuoden ajan myös aikuisten kanssa työskennellen. Lähestymisnäkökulmani on psykodynaaminen, jolloin arvioidessani lapsen ja nuoren elämän tilannetta otan huomioon koko aikaisemman yksilön historian että perheen tilanteen.

Booking instructions

Ennen ajanvarausta pitää olla puhelinkontakti lääkärin kanssa ja sopia ajanvarauksesta! Jätä soittopyyntö vastaajaan 050-5217030. Hoidan myös nuoria aikuisia 30v ikään saakka.

Specialities and special qualifications

 • Pediatric psychiatry
 • Adolescent psychiatry
 • Special competence in psychotherapy

Services

 • Appointment with general practioner up to 45 minutes.
 • General practitioner’s appointment, up to 60 min
 • Lasten Mehiläinen

Locations

Mehiläinen Helsinki Töölö
Pohjoinen Hesperiankatu 17
Open today
09:00 - 21:00
Phone, Booking010 414 0200Price 0,084 €/min
Phone, Switchboard010 414 0112Price 0,0835 €/call + 0,1669 €/min

Prices

The price estimate includes the doctor's fee, outpatient clinic fee and Kanta-fee. Other fees can also be charged, such as fees from possible operations and examinations. The price in the parenthesis is the price after the Kela compensation. On weekends and on weeknights the prices may be higher. More information: Prices-page.

 • Appointment with general practioner up to 45 minutes.
  Price estimate 127.5 € (*106.5 €)
 • General practitioner’s appointment, up to 60 min
  Price estimate 147.5 € (*120.5 €)