Henna Linjakumpu

Työfysioterapeutti

Hei! Olen Henna. Työskentelen työfysioterapeuttina ja fysioterapeuttina Kuusamon Mehiläisessä. Fysioterapeuttina minulle on tärkeää asiakkaan kohtaaminen. Olen kannustava, mutta lempeällä otteella. Fysioterapeuttisia vahvuuksiani ovat terapeuttinen harjoittelu ja asiakkaan tilanteen kokonaisvaltainen arviointi. Olen käynyt lisäkoulutuksia mm. selkäkipuun, hengitykseen, keskivartalon ja lantionpohjan toimintaan liittyen. Olen parhaillaan opiskelemassa psykofyysisen fysioterapian erikoistumiskoulutusta. Se antaa minulle mahdollisuuksia vaikuttaa esimerkiksi työn stressiperäisten oireiden helpottamiseen fysioterapian keinoin, sekä keinoja auttaa esim. traumataustaisia asiakkaita paremmin.

Otan vastaan työterveysasiakkaita ja yksityisasiakkaita. Työterveysasioissa olet tervetullut vastaanotolleni akuutin tai pitkittyneen tuki- ja liikuntaelinvaivan vuoksi ohjaukseen ja neuvontaan. Et tarvitse erikseen työterveyslääkärin tai työterveyshoitajan lähetettä.

Yksityisasiakkaana olet tervetullut vastaanotolleni sekä ennaltaehkäisevästi että kipujen ja vaivojen vuoksi seuraavissa tilanteissa: tuki- ja liikuntaelin vaivat, raskausaika, synnytykseen valmistautuminen ja synnytyksestä palautuminen, imetys- ja vauva-ajan ergonomia, suorien vatsalihasten erkauma, lantionpohjan toimintahäiriöt, fysioterapeuttinen jälkitarkastus, arpikäsittelyt. Erillisiä hieronta-aikoja ei ole varattavissa, mutta fysioterapian vastaanottoaika voi yksilöllisen tarpeen mukaan sisältää myös hierontaa/manuaalista käsittelyä. Fysioterapiaan voi tulla myös saamaan apua arpikäsittelyssä esim. sektiosynnytyksen jälkeen, rintasyöpäleikkauksen jälkeen tai lantionpohjan arpien (synnytysrepeämät, episiotomia) vuoksi.

Lantionpohjan fysioterapiassa arvioidaan koko kehon toimintaa kokonaisvaltaisesti ja asiakaslähtöisesti. Vastaanotolla selvitetään mitä rajoitteita ja haasteita lantionpohjan toimintaan liittyy. Olennaisia asioita on, että asiakas oppii kehotietoisuutta ja saa ymmärrystä kehonsa toiminnasta. Lantionpohjan toimintahäiriöitä voivat olla esim. virtsankarkailu, yliaktiivinen rakko, virtsaumpi ja ylivenyttynyt rakko, gynekologiset laskeumat, suolen toimintahäiriöt, yhdyntäkivut ja orgasmihäiriöt. Myös kuukautiskivut ja endometrioosi voivat olla syitä tulla lantionpohjan fysioterapeutin vastaanotolle. Lantionpohjan fysioterapian ensikäynnille voit varata enint. 60min ajan, jossa ensimmäinen kerta on pääosin ohjausta ja neuvontaa. Toisella kerralla käytämme aikaa tutkimiseen, esim. sisätutkimus (vain asiakkaan suostumuksella).

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus on neuvolan jälkitarkastusta täydentävä tutkimus, joka tuo asiakkaalle lisätietoa oman kehon toiminnasta. Ihanteellisin aika tälle on 10-12 viikkoa synnytyksestä, mutta tarkastukseen voi tulla myös ennen tätä tai myöhemmin vauvavuoden aikana. Fysioterapeuttisessa jälkitarkastuksessa edetään asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan, joten sisältö on yksilöllinen. Fysioterapeuttisessa jälkitarkastuksessa huomioidaan kokonaisvaltaisesti kehon ja mielen palautumista synnytyksestä. Se voi sisältää synnytyskertomuksen läpikäymistä, vauva-arjen ergonomian huomioimista, keskikehon toiminnallisuuden arvioimista (esim. suorien vatsalihasten erkauman tutkiminen) ja lantionpohjan toiminnallisuuden arvioimista (esim. sisätutkimus asiakkaan suostumuksella). Fysioterapeuttinen jälkitarkastus kestää 90min ja siihen sisältyy keskustelua, tutkimista, ohjausta ja neuvontaa sekä kotiharjoitteiden läpikäymistä, sekä arpikäsittelyä mikäli arpia on. (huom. varaathan itsellesi 2 perättäistä tunnin aikaa fysioterapeuttista jälkitarkastusta varten)

Jos sinulla on kysyttävää ennen ajanvaraustasi, voit laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen henna.linjakumpu@mehilainen.fi. Huomioithan, että et lähetä minulle mitään henkilökohtaisia terveystietojasi. Voit myös varata minulle soittoajan valitsemalla 15min pituisen ajan sähköisestä ajanvarauksesta.

Tervetuloa vastaanotolle!

Tutkinnot: Fysioterapeutti (AMK), Liikunnanohjaaja (AMK), äitiysfysioterapeutti, lantionpohjan fysioterapeutti, psykofyysinen fysioterapeutti (erik.), imetysohjaaja

Hinnat: enintään 60min/64€, enintään 90min/98€

huom. enint.60min aika sisältää myös kirjaamisen. Hinnat sisältävät kantamaksut, ym. toimistomaksut.

Booking instructions

Työterveysasiakkaat:
Ohjaus- ja neuvontakäynnille varataan 60min aika.
Toimintakykytesteihin sekä työpaikkakäynteihin varataan aika erikseen. Voit varata 15min soittoajan asiasta.

Varattu aika on peruutettava viimeistään edellisenä päivänä ennen sovittua ajankohtaa. Työterveyspalveluista laskutetaan aina 50 % perumattomasta ajasta työntekijältä itseltään.

Yksityisasiakkaat:
Varattavissa on 60min aikoja sekä ensikäynneille että jatkokäynneille. Varaathan 2 perättäistä tunnin aikaa fysioterapeuttista jälkitarkastusta varten, jotta on mahdollista käyttää tarvittavat 90min. 15min pituisen ajan voit varata, jos haluat keskustella tilanteestasi kanssasi puhelimitse.

Varattu aika on peruutettava viimeistään edellisenä päivänä ennen sovittua ajankohtaa.
Perumattomasta ajasta veloitetaan listan mukainen hinta (=perumaton fysioterapia aika).

Specialities and special qualifications

  • Physiotherapy
  • Occupational physiotherapy

Areas of interest

  • Occupational well-being
  • Back disorders and injuries
  • Therapeutic training
  • Dysfunction or pain of the pelvic floor
  • Pregnancy and childbirth

Degree and title

  • Physiotherapist

Language proficiency

  • Finnish, mother tongue
  • English, occupational language

Locations

Mehiläinen Kuusamo
Kirkkotie 23
Open today
08:00 - 16:00
Phone, Booking010 414 0200Price 0,084 €/min
Phone, Switchboard010 414 0112Price 0,0835 €/call + 0,1669 €/min