Essi Kinnunen

Psykoterapiakoulutettava, seksuaaliterapeutti
Private practitioner
Ei ota uusia Kela-asiakkaita

Lämpimästi tervetuloa tapaamiselle.

Olen seksuaaliterapeutti, seksuaalineuvoja ja synnytyspelkokätilö.Parhaillaan opiskelen ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi Itä- Suomen Yliopistossa, valmistun keväällä 2024. Minulla on myös psykofyysisen psykoterapian perusteet opinnot. Pohjakoulutukselta olen terveydenhoitaja, sairaanhoitaja sekä kätilö. Minulla on pitkä ja laaja-alainen työkokemus kätilönä synnytysten ja naistentautien parissa työskentelemisestä. Ammatillisia erityisosaamisalueita ovat mm. raskausaika, synnytys, synnytyspelkotyö sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyden erilaiset haasteet.

Voit varata ajan koulutusterapiaan, seksuaaliterapiaan tai tuki- ja kriisikäynnille missä tahansa mieltä kuormittavissa asioissa. Koulutusterapiaan voi hakeutua monista eri syistä kuten esimerkiksi; ihmissuhteisiin liittyvät kysymykset, erilaiset pelot, oman elämäntilanteen pohtiminen, ahdistus, masennus tai työssä jaksamiseen liittyvät asiat. Koulutuspsykoterapia on laadukasta hoitoa sekä tiivisti koulutusorganisaation taholta seurattua ja työnohjattua kokeneiden psykoterapeuttikouluttajien toimesta.

Seksuaaliterapiassa keskiössä ovat seksuaalisuuden kysymykset ja haasteet yksin tai yhdessä kumppanin/kumppaneiden kanssa. Kriisi ja tukikäynnille voit tulla keskustelemaan esimerkiksi tulevasta synnytyksestä, synnytyspelosta, vanhemmuudesta, keskenmenon käsittelyyn sekä jälkikeskusteluun aiemmista synnytyskokemuksista. Tukihenkilö tai kumppani on myös tervetullut tapaamiseen.

Olen ollut aina kiinnostunut ihmisten tarinoista sekä ihmisten selviytymiskyvystä elämän tuomista haasteista. Terapeuttina olen helposti lähestyttävä, empaattinen, läsnäoleva sekä keskusteluun aktiivisesti osallistuva ja asiakasta kunnioittava. Minulle on tärkeää luoda asiakkaan kanssa toimiva ja tasavertainen yhteistyösuhde, jossa haastavia ja vaikeita asioita voimme yhdessä kohdata ja käsitellä luottamuksellisessa ja turvallisessa ilmapiirissä.

Työskentelyni on voimavarakeskeinen sekä tulevaisuussuuntautunut ja pohjautuu tavoitteiden asettamiseen.Työskentelyni yksi keskeinen viitekehys on toipumisorientaatio jossa keskiössä voidaan nähdä asiakkaan osallisuus, toiveikkuus, merkityksellisyyden kokemus sekä tunteet. Sairaudesta huolimatta näkökulma mahdollistaa riittävän hyvän elämän.

Asiakas on oman elämänsä paras asiantuntija. Tarkastelemme yhdessä asiakkaan henkilökohtaisia vahvuuksia ja voimavaroja sekä taitoja. Näitä asiakas voi hyödyntää parantaakseen tilannettaan suuntautumalla vaikeuksista kohti toivetulevaisuutta unohtamatta menneisyyden kokemuksia ja tapahtumia sekä niiden mahdollisia vaikutuksia nykyhetkeen.

Keskustelevaa työskentelytapaani laajennan sekä syvennän kehollisilla menetelmillä. Hyödynnän myös luovia menetelmiä kuten kirjoittamista.

Ratkaisukeskeistä psykoterapiaa voidaan toteuttaa sekä lyhyt- että pitkäkestoisena asiakkaan tilanteen ja tarpeen mukaan.

Työskentelen Mehiläisen Psykoterapiapalveluissa Järvenpäässä. Etävastaanotot mahdollistavat tapaamiset ympäri suomen sekä ulkomaille.

Contact us

Booking instructions

Mahdolliselle lähivastaanotolle asiakkaita suositellaan tulemaan enintään 5 minuuttia ennen varatun ajan alkua, jotta ammattilainen pääsee avaamaan oven.

Peruthan ajan viimeistään edellisenä päivänä ennen sovittua ajankohtaa. Terapiapalveluihin liittyen aika on peruttava 48 tuntia ennen sovittua tapaamista. Ammattilainen varaa oikeuden laskuttaa myöhemmin perutuista tai kokonaan peruuttamattomista palveluista.

Specialities and special qualifications

 • Psychotherapy
 • Sexual therapy

Areas of interest

 • Mental health
 • Mental disorders / psychological coping
 • Issues of ability to work
 • Occupational well-being
 • Polyamorous relationships

Degree and title

 • Sexual therapist
 • Sexual counsellor
 • Public health nurse

Language proficiency

 • Finnish, mother tongue

Services

 • Sexual counselling
 • Sexual and couples therapy
 • Crisis or support counseling
 • Therapy provided by trainee psychotherapist

Locations

Mehiläinen Psykoterapiapalvelut Järvenpää Postikatu
Postikatu 10 A, 2. krs.
Open today
07:00 - 22:00
Phone, Booking010 414 0200Price 0,084 €/min
Phone, Switchboard010 414 0112Price 0,0835 €/call + 0,1669 €/min

Prices

The price estimate includes the doctor's fee, outpatient clinic fee and Kanta-fee. Other fees can also be charged, such as fees from possible operations and examinations. The price in the parenthesis is the price after the Kela compensation. On weekends and on weeknights the prices may be higher. More information: Prices-page.

 • Therapy provided by trainee psychotherapist
  Price estimate 57.80 € (*57.80 €)
 • Crisis or support counseling
  Price estimate 96.80 € (*96.80 €)

Contact us

You can leave a contact request with an expert. Please do not write sensitive patient information in the message.