Haemme Mehiläisen psykiatritiimiin neuromodulaatiohoitoja koordinoivaa psykiatria

Etsimme kehittyvään tiimiimme ammatinharjoittajapsykiatria, joka on kiinnostunut neuromodulaatiohoidoista ja niihin liittyvien hoitoprosessien kehittämisestä osana kliinistä työtään. Työaika 1-2 vrk/kk ja toteutuu pääkaupunkiseudulla. Työhön voi joustavasti yhdistää kliinistä työtä ammatinharjoittajana.

Transkraniaalinen magneettistmulaatio (TMS) on vaikuttava hoitomuoto lääkeresistentin masennuksen hoidossa (näytösaste A). TMS voi olla vaihtoehtoinen hoito esimerkiksi silloin, kun masennus on kroonistunut, lääkehoito ei tule potilaalle kyseeseen tai sillä ei saavuteta riittävää vastetta.

Mehiläinen pohtii TMS-laiteinvestointia. TMS edellyttää potilaan pkl-käyntejä 5 x viikossa (noin 30 min) muutamien viikkojen ajan hoidettavasta oireesta riippuen. Näihin käynteihin on mahdollisuus yhdistää esimerkiksi psykoterapeutin vastaanottokäynti.

Aivojen tasavirtastimulaatio (tDCS) on vaikuttava hoitomuoto (näytönaste A) keskivaikean masennuksen hoidossa. Hyviä tuloksia on saatu esimerkiksi korkeakouluopiskelijoiden masennuksen hoidossa. Hoito ei vaadi pkl-käyntejä, potilaat saavat ns " hoitohupun" kotiinsa. Masennuksen hoidon lisäksi tDCS:aa on käytetty myös osana fibromyalgian ja neuropaattisen kivun hoitoa.

Ole rohkeasti yhteydessä niin keskustellaan lisää!

Resurssipäällikkö Riina Mattila, 050-9111557, riina.mattila@mehilainen.fi
Psykiatrian vastuulääkäri Laura Suomalainen, 040-6149606, laura.suomalainen@mehilainen.fi


Yksikön tiedot

Mehiläisen lääkärikeskusverkosto koostuu yli 60 lääkärikeskuksesta. Lääkärikeskuksia löytyy jokaisesta Suomen suurimmasta kaupungista sekä laajasti myös pienemmiltä paikkakunnilta. Lääkärikeskukset palvelevat niin itsemaksavia asiakkaita, työelämäpalveluiden henkilöasiakkaita, vakuutusasiakkaita, palveluseteli- ja maksusitoumusasiakkaita sekä sairauskassoihin kuuluvia asiakkaita.

Lisätietoja

Mattila, Riina

Hae tätä paikkaa