Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen leikkautti silmänsä Femtolasik-menetelmällä Mehiläisessä.Talviolympialaisissa Kanadan Vancouverissa Suomea edusti naisten ampumahiihdossa ykkösnimemme Kaisa Mäkäräinen. Ampumahiihtäjällemme tarkka näkö on lajin kannalta ehdoton edellytys. Kaisa Mäkäräinen halusi eroon piilolaseista ja leikkautti silmänsä Femtolasik-menetelmällä Mehiläisessä.

Tarkkuutta ja varmuutta tähtäämiseen

Vuonna 2003 alkaneen ampumahiihtouransa aikana Kaisa on käyttänyt silmien hajataiton takia piilolaseja, jotka ovat välttämättömät ampumapaikalla. Ajatuksissa oli vuosien ajan pyörinyt unelma piilolasittomuudesta. Niiden käytössä ilmeni ajoittain ongelmia erityisesti vaativimmissa olosuhteissa. Kova tuuli tai lumisade saattoi aiheuttaa tähtäysajan pitenemistä ja piilolasi saattoi tipahtaa silmästä pois.

Ajatus silmäoperaatiosta konkretisoituivat hiljalleen ja Kaisa tutustui Femtolasik-silmäleikkauksen tarjoamiin mahdollisuuksiin ja päätös oli helppo tehdä. Vuoden 2009 huhtikuun lopussa Helsingissä Mehiläisen Ympyrätalon yksikössä tehty operaatio sujui ongelmitta, vaikka ennalta olikin hieman jännitystä ilmassa.  

- Toipuminen tapahtui paljon nopeammin ja helpommin kuin ikinä olisin uskonut. Suositellut kosteuttavat silmätipat meinaavat unohtua, kun silmät eivät tunnu yhtään kuivilta. Silmät voivat paremmin kuin koskaan, Kaisa totesi pari kuukautta leikkauksen jälkeen.

Toipuminen nopeaa ja vaivatonta

Nopeasti sujuneen toipumisen jälkeen urheilija ei jäänyt lepäämään, vaan tiivis harjoittelu kohti olympialaisia alkoi. Ammunta uusin silmin on sujunut ja taulut ovat kaatuneet erinomaisesti.

- Parasta on kun piilolinssejä ei tarvitse joka päivä laittaa ja poistaa silmistä, silmien yleinen olotila on parempi ja auttaa näin kilpailuissa ja treeneissä, missä näkö on tosi tärkeä työväline. Penkalla ei tarvitse jännittää, että piilolinssit tippuisivat ja mielestäni tähtäysaikojen venyessä silmät eivät kuivu niin herkästi kuin piilolinsseillä.
– Toimenpide oli nopea ja kivuton ja henkilökunta piti minusta erittäin hyvää huolta, vaikka jännitin aika paljon, Kaisa kiittää.

Femtolasik-menetelmällä korjataan silmän näkökykyä turvallisesti, nopeasti ja erittäin tuloksekkaasti. Lisätietoa menetelmästä saat kotisivuiltamme osoitteesta www.mehilainen.fi.

 

Jaa