Alma – tilapäishoitoa kehitysvammaisille ja autismin kirjoon kuuluville lapsille Vantaan Louhelassa

Hoivapalveluiden tilapäishoitokoti Alma tarjoaa kehitysvammaisille ja autismin kirjoon kuuluville lapsille kuntouttavaa tilapäishoitoa yksilöllisesti, arjen toimintoja tavoitteita tukien.

Sijainti ja esittely

Tilapäishoitokoti Alma sijaitsee Vantaalla Louhelan juna-aseman vieressä, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Alma on pieni ja kodikas, seitsemänpaikkainen yksikkö. Yhden hengen huoneet ovat viihtyisiä ja tilavia. Jokaisessa huoneessa on wc- ja suihkutilat. Lisäksi käytössämme on alakerrassa sijaitseva saunaosasto. Myös kuntosali ja askarteluhuone löytyvät talosta. Ruoka tulee meille omasta keittiöstämme ja välillä ruokailemme lasten kanssa alakerran ruokalassa. Almassa on ammattitaitoinen, osaava ja pitkäaikainen henkilökunta paikalla ympäri vuorokauden.

Toiminta

Palvelemme pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa asuvia perheitä, joissa on kehitysvammainen tai erityistä tukea tarvitseva lapsi tai nuori. Tilapäishoitoa tarvitsevan perheenjäsenen voi tuoda Almaan vanhempien loman tai omaishoitajan vapaan ajaksi. Lasten hoitojaksot vaihtelevat päivähoidosta useampaan viikkoon.

Alma tarjoaa mahdollisuuden normaalin päivärytmin säilyttämiseen siten, että lapsi voi jatkaa päivähoitoaan tai koulunkäyntiään tilapäishoitojakson aikana. Toimintamme on lapsilähtöisesti suunniteltua, tavoitteellista sekä virikkeellistä. Laadimme yhdessä läheisten kanssa jokaiselle lapselle henkilökohtaisen kuntouttavan hoitosuunnitelman, minkä pohjalta toimimme. Ulkoilemme ja retkeilemme paljon lähiympäristössä. Myös lähellä sijaitseva uimahalli on aktiivisesti käytössämme. Lisäksi askartelemme ja leivomme yhdessä lasten kanssa. Teemme tiivisti yhteistyötä perheiden kanssa ja osallistumme mm. lasten verkostopalavereihin. Tarjoamme myös asumisvalmennusjaksoja lapsen siirtyessä itsenäiseen asumispalveluun.

Henkilökunnan erityisosaaminen

Henkilökuntamme on ammattitaitoista, koulutettua sekä sitoutunutta. Kaiken toimintamme tavoitteena on asiakaslähtöisyys ja turvallisen ilmapiirin luominen. Hoitomme soveltuu paitsi kehitysvammaisille myös vaikeavammaisille tai autistisille lapsille ja nuorille. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisillä täydennyskoulutuksilla. Henkilökunta on mukana Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmassa. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ovat tervetullut lisä joukkoomme.

Vastuuhenkilöt ja jaksovaraustiedustelut

Sanna Misukka
Yksikön johtaja
puh. 040 142 7570

Marko Hanhisuanto
Palvelujohtaja, pääkaupunkiseutu
puh. 050 440 8868

Opiskelijoiden harjoittelupaikkatiedustelut

Sinikka Salonen, etunimi.sukunimi(at)mehilainen.fi

Yksikön yhteystiedot

puh.020 7544 680, faksi 020 7544 681

Tilapäishoitokoti Alma
Louhelantie 10 D
01600 Vantaa